Vind gebruikte onderdelen met OnderdelenZoeker

Onderdelenzoeker.nl is van dezelfde makers als Mobilox. Opgericht in 2003 en inmiddels door de autobranche en particulieren omarmd als dé partner voor het zoeken naar gebruikte onderdelen.

Dagelijks worden er rond de 1000 aanvragen voor onderdelen geplaatst die worden verspreid onder de aangesloten demontagebedrijven. Deze leveranciers reageren vaak binnen enkele uren telefonisch, via e-mail, WhatsApp of sms als ze het betreffende onderdeel kunnen leveren.

Demontagevoertuigen

De voorraad demontagevoertuigen van de deelnemende bedrijven kan worden getoond op Onderdelenzoeker.nl. Via het voorraadsysteem van Mobilox worden de voertuigen ingevoerd, en naar keuze geplaatst op de eigen website en/of Onderdelenzoeker.nl.

Ook doorplaatsen naar de onderdelenrubrieken op advertentiesites zoals Marktplaats behoort tot de mogelijkheden.

Op Onderdelenzoeker.nl geplaatste demontagevoertuigen worden gematcht met de aanvragen, dus als iemand zoekt naar een onderdeel van een auto die je hebt staan, krijgt de zoeker automatisch een offerte met een link naar dat voertuig op Onderdelenzoeker.nl toegestuurd.

Onderdelenvoorraad

De voorraad onderdelen van de aangesloten demontagebedrijven kan worden getoond op Onderdelenzoeker.nl. Via het voorraadbeheersysteem van Mobilox kunnen de onderdelen worden ingevoerd, en naar keuze worden geplaatst op de eigen website en /of op Onderdelenzoeker.nl. Op je eigen website kan hier dan een webshop aan worden gekoppeld waar de onderdelen besteld kunnen worden. Betalingen verlopen via Mollie, waar de klanten naar keuze via iDeal, Paypal creditcard etc. afrekenen.

De voorraad onderdelen kan worden gematcht met de aanvragen. Als iemand een aanvraagt plaatst voor een onderdeel dat in jouw voorraad staat, krijgt de klant indien gewenst automatisch een offerte toegestuurd met een link naar dat product in je webshop.

Aanvragenlijst

Aangesloten demontagebedrijven zien in de aanvragenlijst real time de aanvragen binnenkomen. Zodra er een aanvraag binnenkomt voor een onderdeel dat voorradig is kan men met enkele handelingen een professionele offerte versturen.

De klant kan op zijn beurt een keuze maken uit de ontvangen offertes. Als je jouw voorraad demontagevoertuigen en/of onderdelen in Mobilox hebt staan kan het offerteproces ook automatisch verlopen. Dit scheelt je veel tijd, en verhoogt de verkoopkansen!