085 – 016 016 1   info@mobilox.nl

APK

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Onder het kopje 'Raadplegen voertuig' kunt u na het invullen van het kenteken alle huidige informatie van het voertuig zien. Deze gegevens kunt u afdrukken om ze vervolgens naast het voertuig nog eens te controleren.

Verder kunt u ook kiezen om het voertuig goed te keuren of af te keuren. Als u het voertuig afkeurt komt u bij het kopje 'Afkeuring'. Hier kunt u de gebreken waarop de auto afgekeurd is selecteren en toevoegen aan de gebrekenlijst. Als u het voertuig goedkeurt dan dan komt u bij het kopje 'Goedkeuring'. Om het voertuig verder goed te keuren heeft u een keurmeester pas en de pincode daarvan nodig. Als u dit voertuig eerder afgekeurd heeft en na een reparatie goed heeft gekeurd is het verplicht om de reparaties te vermelden. U kunt gebreken zoeken in het zoekvak om ze toe te voegen aan de gebrekenlijst. Als dit klaar is kunt doorgaan naar het bevestigingsscherm. Op dit scherm kunt u nog een paar wijzigingen doorvoeren of de goedkeuring doorsturen naar de RDW.

Bij het kopje 'Raadpleeg keuringsinstantie' kunt u meer informatie over uw eigen gegevens vinden. Als u kijkt bij 'Raadpleeg keurmeester' kunt u gegevens opvragen met de keurmeester pas en pincode. Bij 'Controleren steekproef' kunt u zien of er nog geplande steekproeven zijn die nog geaccepteerd moeten worden. Bij het goedkeuren van een voertuig krijgt u daar ook direct al een melding van.