085 – 016 016 1   info@mobilox.nl

Veiling

Spelregels

Om een auto in te brengen vragen we je rekening te houden met het volgende: Een auto is niet ouder dan 12 jaar en heeft niet meer dan 175.000 kilometer gereden. Uitzonderingen worden overwogen door de medewerkers van AutodealerXL.

Inbrengen van een auto in de veiling

Om een auto in te brengen in de veiling gebruiken we gegevens zoals die ingevoerd zijn bij Voertuigen -> Auto's. Vul daar dus eerst alle gegevens in. Je mag de auto ook alvast adverteren naar de verschillende portals, maar dat is niet nodig als je deze alleen wilt veilen. Er zijn een aantal velden die specifiek bedoeld zijn voor de veiling, die vind je op deze pagina en zijn verplicht.

Algemene opmerkingen

Als verkopende partij zijn er geen kosten verbonden aan de veiling van AutodealerXL. We vragen je om de auto zodanig aan te bieden dat je hem zo zelf online zou willen kopen. Controleer het voertuig goed op de aanwezigheid van de specificaties. Een auto die niet voldoet aan de omschrijving kan geweigerd worden door de veiling. Mocht een auto verkocht worden via een andere weg en tegelijkertijd aangeboden worden op de veiling, verwijder de auto dan uit de veiling.

Overzichtspagina

Op deze pagina staan de lopende veilingen en afgeronde veilingen. Hier staan alle aangeboden voertuigen, gesorteerd op datum van toevoeging. Je ziet in 1 oogopslag de status. Is een voertuig eenmaal geveild maar niet verkocht dan kan AutodealerXL besluiten de auto nog eens aan te bieden. Natuurlijk in overleg met jou.

Voertuig Toevoegen

Rechtsbovenaan de pagina vinden we de bekende groene “Toevoeg” knop. Hiermee kun je een auto toevoegen aan de veiling door deze te kiezen uit de lijst met auto's die je al ingevoerd hebt onder Voertuigen ->Auto's , je standaard lijst dus. Selecteer het betreffende voertuig uit de lijst. Staat de auto er niet tussen? Voeg deze dan eerst toe in het scherm Voertuigen -> Auto’s De gegevens van het voertuig worden opgehaald. De data en foto’s zijn niet te bewerken hier. We vragen enkele aanvullende gegevens van de auto. Deze velden zijn verplicht.

Voertuig verwijderen

Je kunt een voertuig verwijderen uit de veiling van AutodealerXL door in de overzichtspagina op het prullenbakje te klikken. Mocht je een voertuig verwijderen uit het advertentieoverzicht van Mobilox verwijder deze dan eerst uit de veiling.

Een bieding ontvangen

Wanneer je voertuig op de veiling staat en er wordt geboden dan ontvang je hierover informatie van AutodealerXL. Tijdens dit gesprek kun je kenbaar maken of je al dan niet een bieding wilt accepteren. Het laatste(hoogste) bod staat nadien in Mobilox.

Een bieding accepteren

Het hoogste bod na een veiling is niet automatisch de verkoopprijs. Hiervoor is jouw instemming nog nodig. Een medewerker van AutodealerXL neemt hierover altijd eerst contact op. Een medewerker van AutodealerXL zal het aanvaarde bod in behandeling nemen.

Afhandelen verkochte auto

De bemiddeling van AutodealerXL wordt separaat afgehandeld met de koper. Houd er rekening mee dat je zelf de auto factureert aan de koper en daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het transport van de auto. Er wordt gekocht op de veiling onder de voorwaarde dat de auto wordt afgeleverd.

Over AutodealerXL

De oprichters van AutodealerXL zijn al tientallen jaren actief in de automotive branche. Het zijn professionals op het gebied van auto’s en internet. De afgelopen jaren hebben ze dan ook geparticipeerd in verschillende initiatieven rond internet en auto. Zij weten wat er speelt en passen hun diepgaande kennis van de markt toe door in te spelen op de groeiende behoefte aan slimme mobiliteitsoplossingen.